Składniki:
- 70 dag białego sera
- 10 dag margaryny
- 2 jajka
- 4 kolorowe papryki
- 1 brokuł
- 2-3 ząbki czosnku
- garść oliwek
- sól
- pieprz
- zioła prowansalskie
Sposób wykonania:
- Brokuł podzielić na różyczki i gotować w osolonej wodzie ok. 5 min.
W między czasie papryki i czosnek drobno posiekać a margarynę stopić i odstawić do ostygnięcia.
Następie do sera, który zemleć wcześniej 3 krotnie dodać ostygnięty tłuszcz oraz żółtka, wymieszać i dodać jarzyny, ponownie wymieszać.
Na koniec dodać jeszcze białka ubite na sztywną pianę, delikatnie połączyć, doprawić do smaku i przełożyć masę do brytfanny wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułka tartą.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec ok. 60 min.Przepis nadesłany na konkurs "Muza Ramsaye" przez Wioletta