Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ser risotta z ziołami

Składniki:

  • 500 g sera risotta
  • 16 listków bazylii
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 2 łyżki posiekanej cebulki perłowej
  • 2 łyżki posiekanego tymianku
  • 3 liście laurowe
  • 1 łyżeczka kminku
  • 1 ząbek czosnku
  • sól
  • pieprz
  • grzanki

Sposób wykonania:

  1. Do sera dodać posiekaną bazylię, pietruszkę oraz tymianek.
    Całość dokładnie wymieszać i dodać jeszcze kminek, liście laurowe oraz posiekany czosnek.
    Ponownie wymieszać i wstawić do lodówki na 1 godzinę.
    Po tym czasie wyjąc z lodówki, usunąć liście laurowe i podać z ciepłymi grzankami.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *