Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ser Brie de Melun A.O.C.

Pochodzenie: Ile-de-France
Rodzina serów: Sery miękkie
Rodzaj mleka: mleko krowie
Smak: słodki i owocowy w smaku, ostrzejszy i bardziej słony niż brie de meaux
Zawartość tłuszczu: 45%
Pora roku: lato, jesień, zima
Opis:
Ser ten znany jest jako "młodszy brat" brie de meaux. Produkowany w miejscowości Melun w okolicach Paryża. W smaku jest bardziej wyrazisty i słony niż jego "starszy brat". Przy jego produkcji stosuje się tylko bakterie mlekowe, natomiast w produkcji brie de meaux także podpuszczkę. Jest to ser tradycyjny, farmerski. Jest uważany za dojrzały, gdy na skórce dominują żółte i czerwone plamki. Ser dojrzewa minimum 4 tygodnie, zazwyczaj dojrzewanie trwa 7-10 tygodni. Aby uzyskać doskonały smak, ser jest ręcznie obracany dwa razy w tygodniu w czasie dojrzewania. Smakuje idealnie w towarzystwie chleba oraz wyrazistego, czerwonego wina.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *