Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Schabowe w ziołach

Składniki:

  • 4 kotlety ze schabu
  • 1 łyżeczka rozmarynu
  • ½ łyżeczki szałwii
  • 1 ząbek czosnku
  • ½ szkl białego wytrawnego wina
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:
Oczyszczone kotlety natrzeć przeciśniętym przez praskę czosnkiem, rozmarynem oraz szałwią.
Oprószyć solą oraz pieprzem i przełożyć na patelnię.
Podlać szklanką wody i trzymać na małym ogniu pod przykryciem około 45 minut.
Po tym czasie zdjąć pokrywkę i chwilę gotować, aż większość płynu wyparuje.
Wówczas wlać wino i dusić ostanie kilka minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *