Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kotleciki jagnięce z pistacjami

 

Składniki:

 

  • 8 kotlecików
  • 1 cytryna
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 5 dag pokruszonych orzeszków pistacjowych
  • 1 łyżeczka bułki tartej
  • 1 kromka pokruszonego białego chleba bez skórki
  • 1 mała papryczka
  • kilka listków bazylii
  • sól

Sposób wykonania:
Kotlety skropić sokiem z cytryny i oprószyć solą oraz pieprzem.
Odstawić na 30 minut.
W między czasie orzeszki pistacjowe wymieszać z bułka tartą, pokruszonych chlebem, posiekaną papryczką i bazylią.
Piec w piekarniku na złoto.
Pod koniec pieczenia obtoczyć w kruszonce i jeszcze chwile zapiekać.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *