Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Schab szpikowany czosnkiem i pieprzem

Składniki:


  • 2 kg schabu środkowego
  • 20 ząbków czosnku
  • 20 ziaren pieprzy
  • masło
  • sól, pieprz


Sposób przyrządzenia:
Mięso umyć, osuszyć. Ostrym nożem nacinać głęboko i w powstałe otwory wkładać ząbki czosnku i ziarna pieprzu. Po naszpikowaniu mięso natrzeć solą i pieprzem, odstawić w chłodne miejsce. Piekarnik nagrzać do 200 stopni. Schab nasmarować masłem i piec schab w bardzo gorącym piekarniku do momentu przyrumienienia, następnie obniżyć temperaturę do około 160 stopni i piec jeszcze przez około 1, 5 godziny kilkakrotnie obracając i polewając powstałym sosem. Smaczny zarówno na zimno jak i na gorąco.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *