Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Schab po góralsku z grilla

Składniki:

  • 1 kg schabu środkowego
  • oscypek

Marynata:

  • 1/4 szklanki piwa
  • 1/4 szklanki oliwy
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 1 łyżką octu winnego
  • 1 łyżeczka ostrej musztardy
  • 2 posiekane cebule możliwie razem ze szczypiorkiem
  • łyżkę posiekanej natki pietruszki
  • 2 laurowe listki
  • 1 rozgniecione ziarno ziela angielskiego

Sposób przyrządzenia:
Z umytego i osuszonego wykroić kotlety o grubości około 3 cm. Każdy przekroić nożem nie docinając do końca. Wszystkie składniki marynaty dokładnie wymieszać i zalać nią przygotowane kotlety, odstawić na 3 godziny w chłodne miejsce. Po tym czasie obsączyć z marynaty, w nacięciu ułożyć plastry oscypka i piec na rozgrzanym grillu obracając kilkakrotnie.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *