Składniki:
- 1 kg schabu środkowego
- oscypek
Marynata:
- 1/4 szklanki piwa
- 1/4 szklanki oliwy
- 2 łyżki soku z cytryny
- 1 łyżką octu winnego
- 1 łyżeczka ostrej musztardy
- 2 posiekane cebule możliwie razem ze szczypiorkiem
- łyżkę posiekanej natki pietruszki
- 2 laurowe listki
- 1 rozgniecione ziarno ziela angielskiego
Sposób przyrządzenia:
Z umytego i osuszonego wykroić kotlety o grubości około 3 cm. Każdy przekroić nożem nie docinając do końca. Wszystkie składniki marynaty dokładnie wymieszać i zalać nią przygotowane kotlety, odstawić na 3 godziny w chłodne miejsce. Po tym czasie obsączyć z marynaty, w nacięciu ułożyć plastry oscypka i piec na rozgrzanym grillu obracając kilkakrotnie.