Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Surówki

Przepisy na rozmaite surówki

Surówka z kapusty, marchwi i rodzynek

Składniki: 1 główka białej kapusty 300 g marchwi 50 g rodzynek 1 żółtko ½ łyżeczki musztardy 4 łyżki oleju 1 łyżka octu winnego sól pieprz cukier Sposób wykonania: Kapustę poszatkować, obraną marchew zetrzeć na tarce a rodzynki sparzyć wrzątkiem. Wymieszać wszystko ze sobą wymieszać. Następnie żółtko utrzeć z musztardą i nie przerywając mieszania wlewać stopniowo…

Surówka warzywna do słoików

Składniki: 2 kg białej kapusty 1 kg marchewki 150 g buraków 60 g pietruszki 60 g pora 60 g selera 25 g soli Sposób wykonania: Kapustę poszatkować, natomiast marchewkę, pietruszkę, buraki, pora i seler zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą i doprawić do smaku solą. odstawić w temperaturze pokojowej pod…

Surówka z cykorii

Składniki: 4 średnie cykorie 4 łyżki gęstej śmietany 2 łyżki musztardy 2 łyżki posiekanego szczypiorku sól, pieprz cukier 1 łyżeczka soku z cytryny Sposób przyrządzenia: Cykorię oczyścić i pokroić w plasterki. Musztardę wymieszać ze śmietaną, łyżeczką soku z cytryny, doprawić solą i pieprzem do smaku. Cykorię wyłożyć do szklanej miseczki i polać przygotowanym sosem.

Studencka surówka

Składniki: 2 duże pory/ biała część/ 3 kwaśne jabłka pęczek posiekanej zielonej pietruszki 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka ostrej musztardy 1 łyżeczka soku z cytryny sól, pieprz do smaku cukier Sposób przyrządzenia: Pory oczyścić, osączyć na papierowym ręczniku, pokroić plasterki. Jabłka umyć poobierać zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Oliwę wymieszać z musztardą…