Składniki: 1 kg kiszonej kapusty ½ kg marchewki cebula 5 jabłek ½ skzl. oleju cukier pieprz natka pietruszki Sposób wykonania: Kapustę poszatkować. Następnie marchewkę i jabłka zetrzeć na tarce a cebulę posiekać i dodać do kapusty. Następnie polać olejem i doprawić do smaku pieprzem oraz cukrem. Na sam koniec posypać posiekaną natką pietruszki.
Kategoria: Surówki
Surówki
Surówka z kapusty pekińskiej
by Teresa Rutecka • • 0 Comments
Składniki: 1 kapusta pekińska 1 cebula 2 kwaśne jabłka 1 średnia marchewka ½ pęczka natki pietruszki ½ pęczka zielonego koperku 3 łyżki soku z cytryny ½ szklanki majonezu sól, pieprz, cukier do smaku Sposób przyrządzenia: Kapustę oczyścić i drobno poszatkować . Marchewkę, jabłko i cebulę obrać i zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Wszystkie składniki…
Surówki
Surówka warzywna Eweliny
by Jola Czerwik • • 0 Comments
Składniki: 3 marchewki 1 pietruszka ½ selera 1 cebula 3 ogórki kiszone 3 jabłka 1/3 szkl. oliwy 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka musztardy pieprz Sposób wykonania: Marchewkę, selera oraz pietruszkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Natomiast ogórki, cebulę i jabłka pokroić w kosteczkę i dodać do warzyw. Następnie musztrę wymieszać z oliwą, cukrem ora…
Surówki
Surówka z białej kapusty i marchewki
by Weronika Kaszubska • • 0 Comments
Składniki: 3 kg białej kapusty 4 marchewki cebula 1/3 szkl. cukru Zalewa: 1,5 szkl. oleju ½ szkl. cukru 1 szkl. octu 2 łyżki soli Sposób wykonania: Kapustę poszatkować, cebulę posiekać a marchewkę zetrzeć na tarce. Wszystko dokładnie wymieszać i zasypać cukrem. Odstawić na 1 godzinę. Po tym czasie składniki podane na zalewę doprowadzić do wrzenia…
Surówki
Surówka z serem feta i oliwką
by Milena Cichowicz • • 0 Comments
Składniki: sałata lodowa ser feta słoiczek czarnych drylowanych oliwek 2 łyżki oliwy z oliwek Sposób wykonania: Sałatę porwać na mniejsze kawałki, fetę pokroić w kostkę a oliwki przekroić na połówki. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą i skropić oliwą.