Składniki: sałata- endywia 1 głowa olej 4 łyżki zioła prowansalskie 1 łyżka sól pieprz koperek Sposób przyrządzenia: Sałatę należy bardzo dobrze umyć pod bieżącą wodą, następnie osuszyć i porwać jej liście w drobne kawałki. Wrzucić do salaterki. Z oleju, ziół prowansalskich, soli, pieprzu i koperku należy przygotować sos, dokładnie go wymieszać i polać nim sałatę.…
Kategoria: Surówki
Surówki
Surówka z kalarepy Ilony
by albertos • • 0 Comments
Składniki: kalarepa 2 sztuki sok z cytryny 1 sztuka oliwa 2 łyżki sól pieprz Sposób przyrządzenia: Kalarepę należy obrać, a następnie zetrzeć na tarce jarzynowej o grubych oczkach, młode listki zaś drobno pokroić i wszystko skropić sokiem z cytryny oraz oliwą, do smaku doprawić solą. Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos
Surówki
Surówka z kapusty kiszonej z cebulą
by albertos • • 0 Comments
Składniki: kapusta kiszona 30 dag cebula 1 sztuka przecier pomidorowy 2 łyżki oliwa 2 łyżki sól cukier Sposób przyrządzenia: Kapustę należy drobno pokroić, cebulę zaś obrać i pokroić w drobną kosteczkę. W miseczce należy zmieszać oliwę z przecierem pomidorowym, doprawić solą i cukrem. Tak przygotowanym sosem należy polać kapustę. Świetnie pasuje do pieczonego drobiu. Przepis…
Surówki
Surówka z białej kapusty z kalarepą
by albertos • • 0 Comments
Surówki
Surówka z kiszonej kapusty i czarnej rzodkiewki
by albertos • • 0 Comments
Składniki: kiszona kapusta 25 dag czarna rzodkiew 1 sztuka marchewka 2 sztuki oliwa 2 łyżki cukier Sposób przyrządzenia: Marchewkę i rzodkiew należy obrać ze skórki, umyć i zetrzeć na tarce jarzynowej o grubych oczkach. Kapustę kiszoną należy odcisnąć z soku, przepłukać pod wodą, wymieszać ją z warzywami w salaterce, doprawić oliwą i cukrem, raz jeszcze…