Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Surówki

Przepisy na rozmaite surówki

Surówka z kapusty pekińskiej i czerwonej fasoli

Składniki: kapusta pekińska 1/2 główki czerwona fasola 1 puszka jogurt naturalny 2 łyżki majonez 2 łyżki pieprz sól Sposób przyrządzenia: Fasolę należy wyjąć z puszki i odsączyć na sitku. Kapustę należy umyć, osuszyć i pokroić w paseczki, następnie wrzucić do salaterki. Do kapusty należy dodać fasolę, przyprawić solą i wymieszać dokładnie. Czosnek należy obrać i…

Surówka cioci Haliny

Składniki: kapusta pekińska 1 główka ogórek świeży 1 sztuka marchew 1 sztuka listki bazylii jogurt naturalny 1 opakowanie posiekany koperek 2 łyżki sól pieprz Sposób przyrządzenia: Kapustę pekińską należy oczyścić i pokroić bardzo cienko. Ogórka i marchewkę należy obrać, umyć i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. W miseczce należy połączyć jogurt z posiekanym koperkiem,…

Surówka z ogórków kiszonych i cebuli

Składniki: ogórki kiszone 3-4 sztuki cebula biała 1 sztuka ocet winny 1 łyżeczka pieprz sól cukier Sposób przyrządzenia: Ogórki należy umyć pod bieżącą wodą, pokroić je w plasterki. Cebulę należy pokroić w piórka, wymieszać z ogórkami i przyprawić do smaku octem, solą, cukrem oraz pieprzem. Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos  

Surówka z melona i porzeczek

Składniki: melon 1 sztuka czerwone porzeczki 25 dag cukier 2 łyżeczki cukier waniliowy Sposób przyrządzenia: Melona należy przekroić na pół i wydrążyć z niego cały miąższ(najlepiej za pomocą specjalnej łyżeczki). Porzeczki należy obrać z szypułek, opłukać i odsączyć na sitku. W salaterce lub w wydrążonym melonie należy przekładać na przemian warstwy melon i porzeczek przesypując…

Surówka z brzoskwiń i gruszek

Składniki: brzoskwinie 2 sztuki gruszki 2 sztuki sok z cytryny 1 łyżeczka cukier waniliowy Sposób przyrządzenia: Gruszki należy umyć, obrać, wydrążyć gniazda nasienne i pokroić w drobną kostkę. Brzoskwinię należy sparzyć i zdjąć z niej skórkę, pokroić w kostkę i przesypać cukrem pudrem. Skropić je sokiem z cytryny, żeby nie ściemniały. Przepis nadesłany na Super…