Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Salsa z kiwi

Składniki:


• 4 twarde kiwi
• ½ papryki
• pomidor
• szczypior
• sok z cytryny
• sól
• pieprz
• łyżka oliwa z oliwy
• ½ posiekanej papryczki chili.

Sposób przyrządzenia:
Kiwi obrać pokroić każdy owoc pokroić na kawałki (1×1 cm). Pomidora pokroić tak jak kiwi. Oczyszczoną połowę papryki pokroić w drobną kosteczkę. Szczypior drobno posiekać. Wszystkie składniki wymieszać, dodać łyżkę oliwi i sok z cytryny, sól, pieprz i chili.
Pozostawić z lodówce, na co najmniej godzinę aby się przegryzło. 
Podawać do smażonej ryby i drobiu.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *