Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z żółtej i szparagowej fasoli

Składniki:

  • 1 kg zielonej fasoli szparagowej
  • ½ kg żółtej fasoli
  • puszka czerwonej fasoli
  • 1 szkl posiekanej cebuli
  • ½ szkl oliwy z oliwek
  • ½ szkl octu winnego z jabłek
  • ½ szkl cukru
  • ½ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu

Sposób wykonania:
Oba rodzaje fasolek oczyścić, odcinać końcówki po czym zalać je wodą i gotować około 10 minut.
Po tym czasie je odcedzać i dodać do nich posiekaną cebulę oraz fasolę z puszki.
Następnie oliwę dokładnie roztrzepać z octem, solą, pieprzem oraz cukrem.
Gdy składniki się połączą polać sosem sałatkę.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *