Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z ziemniaków, tuńczykiem i oliwkami

Składniki:

  • 600 g ziemniaków ugotowanych w mundurkach
  • 200 g tuńczyka w oleju
  • 150 g czerwonej cebuli
  • 12 zielonych oliwek
  • 3 łyżki majonezu
  • 2 łyżki oliwy
  • sok z ½ cytryny
  • sól
  • pieprz
  • cukier puder

    Sposób wykonania:
    Ziemniaki obrać po czym pokroić je w plastry, dodać cebule pokrojoną w ćwiartki a potem w cienkie plasterki.
    Następnie dodać posiekane oliwki oraz tuńczyka odsączonego z zalewy i porwanego na mniejsze kawałki.
    Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz cukrem.
    Polać majonezem wymieszanym z oliwą i sokiem z cytryny.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *