Składniki:
- 25 dkg pokrojonego w plastry mięsa wędzonego z kurczaka
- 1 mały zielony ogórek, obrany, pozbawiony nasion pokrojony w kostkę
- 2 pomidory pokrojone w kostkę
- 25 dkg młodego szpinaku
- 1/3 szklanki czerwonych porzeczek
- 1/3 szklanki żurawin
- 10 dkg wyprażonych migdałów
- 10 dkg pokrojonego w kostkę sera mozzarella
Dressing:
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżka octu winnego
- 1 łyżeczka posiekanej zielonej pietruszki
- 1 łyżeczka dobrej musztardy
- 1 łyżeczka soku malinowego
- sól, cukier i pieprz do smaku
Sposób przyrządzenia:
Składniki sosu dokładnie wymieszać, przyprawić do smaku. Wszystkie składniki sałatki delikatnie wymieszać, podzielić na porcje. Skropić obficie dresingiem i podawać.