Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Owoce morza z makaronem szpinakowym

Składniki:

    • 80dkg mieszanki owoców morza
    • paczka makaronu szpinakowo-pomidorowego
    • jedna lub dwie małe cukinie
    • 6-8 szt.pieczarek
    • cztery ząbki czosnku
    • 100ml czerwonego wina
    • marchewka
    • cebula
    • sól i pieprz
    • kostka rosołowa, maga(tylko oryginalna)
    • pęczek natki pietruszki
    • oliwa z oliwek
    • opcjonalnie trzy suszone pomidory


    Sposób przyrządzenia:
    Owoce morza płuczemy pod ciepłą wodą i w garnku lub głębokiej patelni dusimy razem z winem ,oliwą i kostką rosołową ok 20min.(ośmiorniczki muszą być miękkie)w trakcie dajemy posiekany czosnek. Pod koniec duszenia otwieramy pokrywkę i odparowujemy nadmiar płynu, sos powinien być bardziej oliwny niż wodnisty. W między czasie gotujemy makaron by był lekko twardawy(dojdzie później po zmieszaniu z sosem)kroimy pieczarki w ćwiartki i na dużym ogniu podsmażamy na złoty kolor dodając pod koniec cebulę, solimy i pieprzymy do smaku. Jeśli w sosie nasze specjały są prawie miękkie wrzucamy marchew pokrojoną w talarki i wcześniej przygotowane pieczarki z cebulą. Na końcu dodajemy cukinię pokrojoną w grube pół talarki(1cm)tak by się nie rozgotowała.  Gotowy sos mieszamy z makaronem ,dajemy pietruchę pokrojoną, doprawiamy solą pieprzem i magii podgrzewamy aby się wszystko przeżarło lub jak kto woli przejadło.
    Smacznego

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *