Składniki:
- 50 dag wątróbek indyka
- 2 gruszki
- 2 łyżeczki soku z cytryny
- 6 łyżek oliwy
- 1 łyżka octu jabłkowego
- 1 łyżeczka musztardy
- 1 łyżeczka miodu
- sól
- pieprz
- 20 dag liści różnych sałat
- 2 łyżeczki posiekanego estragonu
Sposób wykonania:
Obrane gruszki pokroić na kawałki, które skropić okiem z cytryny.
Następnie na rozgrzanej oliwie przesmażyć wątróbki.
Po około 5 minutach zdjąć je z ognia na tą samą patelnie wlać ocet oraz musztardę.
Całość wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Ponownie włożyć wątróbki, podgrzać.
Liście sałaty porwać na małe kawałki, dodać gruszki oraz wątróbki razem z sosem.
Całość delikatnie przemieszać i posypać estragonem.