Składniki:
• 6 jaj
• 2 czerwone cebule
• 5 ogórków konserwowych
• 30 dkg żółtego sera
• 2 puszki tuńczyka w sosie własnym
• większy słoiczek majonezu kieleckiego
• pęczek szczypiorku
Wykonanie:
Jaja ugotować; Żółtka, białka zetrzeć na tarce grubej. Przygotować dobrze by było dużą salaterkę przezroczystą.
Wysypać na dno białka starte na tarce i posmarować majonezem, na tą warstwę ser starty na tarce posmarować go majonezem.
Na to tuńczyk i posmarować majonezem.
Na to cebulkę drobno poszatkowaną na nią majonez.
Na to pokrojone ogórki i majonez. Na koniec wysypać żółtka, a naokoło pokrojony szczypiorek to jest obwódka. Ta sałatka jest ulubioną mojej córki, zawsze robimy ją na różne uroczystości, szybko znika ze stołu.
SMACZNEGO !!!! MADZINA
4 comments for “Sałatka z tunczykiem – warstwowa”