Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z tuńczykiem i kukurydzą

Składniki:

  • 1 sałata lodowa
  • 4 pomidory
  • 1 cebula
  • 1 ogórek
  • 1 puszka kukurydzy
  • 1 puszka tuńczyka w oleju
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • 20 zielonych oliwek
  • sól
  • pieprz

    Sos:

  • 3 łyżki oliwy
  • 1 łyżka białego octu winnego
  • 2 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz
  • cukier

Sposób wykonania:

  1. Rozgnieciony czosnek wymieszać z oliwą oraz octem.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Następnie sałatę porwać na mniejsze kawałki, ogórka pokroić na plasterki, jajka na cząstki, cebulę w piórka a pomidory w ósemki.
    Wszystkie składniki wymieszać ze sobą, dodając odsączoną kukurydzę oraz tuńczyka rozdrobnionego widelcem.
    Doprawić do smaku solą ora pieprzem i polać sosem.
    Udekorować oliwkami.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *