Na pewno zaciekawi Cię ten przepis na sałatkę z tuńczyka, pomidorków i ogórka. Pyszna i lekka przekąska. Polecamy!
Składniki:
- ½ główki sałaty
- puszka tuńczyka w sosie własnym
- kilka pomidorków koktajlowych
- 1 ogórek
- pęczek koperku
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 3 łyżki octu balsamicznego
- 1 łyżka sosu sojowego
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
-
Ogórka dokładnie umyć, gdyż nie będziemy go obierać.Pokroić go na plasterki.Pomidorki również umyć i przekroić na połówki.Koperek drobno posiekać.Natomiast sałatę porwać na mniejsze kawałki.Tuńczyka odsączyć z zalewy i podzielić na mniejsze kawałki.Wszystkie składniki wymieszać ze sobą i przełożyć do salaterki.Ocet balsamiczny wymieszać z oliwą oliwek i sosem sojowym.Oprawić jeszcze do smaku solą oraz pieprzem.Powstałym sosem polać sałatkę.
Liczba porcji: 4