Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z tuńczyka i kukurydzy

Składniki:

  • 2 puszki tuńczyka
  • 1 puszka kukurydzy
  • 1 czerwona cebula
  • 1 zielona papryka
  • 1 czerwona papryka
  • 2 żabki czosnku
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 4 łyżki oliwy
  • 3 łyżki octu winnego
  • sól
  • pieprz

    Sposób wykonania:

    Tuńczyk odsączyć z zalewy i rozdrobnić na mniejsze kawałki.
    Kukurydze również odsączyć z zalewy, cebulę i czosnek posiekać a papryki pokroić na paseczki.
    Wszystkie składniki wymieszać ze sobą.
    Następnie musztardę wymieszać z oliwą, octem oraz solą i pieprzem.
    Sosem polać sałatkę i dokładnie wymieszać.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *