Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z tuńczyka i fasoli

Składniki:

  • 30 dkg tuńczyka w oleju
  • 30 dkg białej fasoli konserwowanej
  • 1 cebula pokrojona w piórka
  • kilka czarnych oliwek pokrojonych w plasterki

Do dekoracji:

  • 1 pokrojony pomidor
  • liście sałaty

Dresing:

  • 2 łyżki oliwy
  • 1 łyżka białego octu winnego
  • sól, pieprz


Sposób przyrządzenia:

Tuńczyka obsączyć z zalewy. Fasolę dokładnie wypłukać i obsączyć. Wymieszać wszystkie składniki sałatki i polać dresingiem uzyskanym z zmiksowania składników. Salaterkę wyłożyć liściami sałaty i wyłożyć nań przygotowaną sałatkę.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *