Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z piersi indyka i papai

Składniki:

  • 800 tg pieczonej piersi indyka
  • 1 papaja
  • sól
  • pieprz

    Sos:

  • 100 g majonezu
  • 150 g jogurtu
  • 50 g ketchupu
  • 2 łyżki galaretki porzeczkowej
  • 2-3 łyżki octu owocowego
  • 2 łyżki sproszkowanej curry
  • listki trybuli
  • papaja

    Sposób wykonania:
    Mięso pokroić na plasterki, które ułożyć na talerzu.
    Następnie papaje pokroić na plasterki, które ułożyć na plastrach indyka.
    Całość oprószyć solą oraz pieprzem.
    Następnie majonez rozetrzeć z dodatkiem jogurtu, ketchupu, galaretką , octem oraz curry.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i rozłożyć na indyku i papai.
    Przybrać listkami trybuli oraz papają pokrojoną w kostkę. 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *