Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z pieczonym indykiem

Składniki:

  • pierś z indykiem kapusta pekińska
  • pomidorki koktajlowe
  • świeży ogórek
  • świeża papryka kolorowa

Sos:

  • jogurt naturalny
  • natka pietruszki
  • sól pieprz
  • przetarty czosnek


Sposób przyrządzenia:
Pierś z indyka przyprawioną solą, pieprzem oraz papryką i przyprawą do grilla upiec w temp.180 st. i piec ok.30-40 min. Ostudzoną pokroić w większą kostkę, pomidorki koktajlowe na pół, ogórek w pół plastry, kapustę pekińską w koskę, paprykę czerwoną, zieloną oraz żółtą oczyścić i pokroić w trójkąty i wszystko wymieszać z sosem, sałatka gotowa-pycha polecam!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *