Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z ogórków, papryki i pomidorów konserwowana

Składniki:

  • 3 kg pokrojonych w pół plastry ogórków
  • 2 kg obranych ze skóry, drobno pokrojonych pomidorów
  • 1 kg oczyszczonej, pokrojonej kolorowej papryki
  • 20 dkg obranego, grubo pokrojonego czosnku
  • 3 łyżki soli
  • ½ szklanki cukru
  • 1 szklanka oleju

    Sposób przyrządzenia:
    Składniki sałatki wymieszać w rondlu, doprowadzić do wrzenia i powoli podgrzewać przez około 20 minut. Gorącą sałatkę przekładać do sterylnie czystych słoi (4 o poj. 1 litra), szczelnie zamknąć, odwrócić słoje do góry dnem i pozostawić do momentu aż wystygną.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *