Składniki:
- 350 g kiełków fasoli
- 1 ogórek
- 1 zielona papryka
- 1 marchewka
- 2 pomidory
- 1 seler naciowy
- 1 ząbek czosnku
- odrobina sosu chili
- 2 łyżki jasnego sosu sojowego
- 1 łyżeczka octu winnego
- 2 łyżeczka oleju sezamowego
- 1 pęczek szczypiorku
Sposób wykonania:
Obranego ogórka pokroić w cienkie paseczki po czym dodać do nich kiełki fasoli sparzone wrzątkiem.
Dodać jeszcze marchewkę pokrojoną w plasterki, drobno posiekane pomidory oraz seler pokrojony w paseczki.
Całość dokładnie wymieszać i przełożyć na półmisek.
Następnie sos chili, posiekany czosnek, ocet, sos sojowy oraz olej sezamowy.
Sosem polać warzywa i posypać posiekanym szczypiorkiem.