Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z ogórka i kukurydzy konserwowej

Składniki:

    • 1 obrany ogórek pokrojony na ćwiartki
    • ½ szklanki kukurydzy konserwowej
    • 1 czerwona cebula pokrojona w półplasterki
    • 2 łyżki posiekanej naci kolendry
    • 1/3 szklanki włoskiego sosu sałatkowego
    • ¼ łyżeczki płatków chili
    • sól


    Sposób przyrządzenia:

    Ogórka obrać, pokroić wzdłuż na ćwiartki, usunąć nasiona, pociąć na kawałki o długości 5 cm. Tak przygotowane ogórki posolić, umieścić na sicie aby obsączyły się z wydzielającego się soku. Ogórki przełożyć do salaterki, dodać pozostałe składniki, wymieszać.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *