Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z makaronu, gruszki i łososia

Składniki:

  • 200 g makaronu  muszle
  • sól
  • 150 g groszku
  • 1 łyżka oleju
  • 2 jaja
  • 200 g wędzonego  łososia
  • 150 g jogurtu
  • 150 g creme fraiche
  • 1 łyżeczka skórki startej z cytryny
  • 3 łyżki soku cytrynowego
  • cukier
  • pieprz
  • ½ pęczka koperku

    Sposób wykonania:

    Ugotowane na twardo jajka pokroić na ćwiartki, groszek odcedzić z zalewy, łososia  pokroić na paski a makaron ugotować we dług opisu na opakowaniu.
    po odcedzeniu  wymieszać  wszystkie składniki, które skropić olejem.
    Następnie śmietankę wymieszać z sokiem i skórką z cytryny i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz cukrem.
    Sosem polać sałatkę i na koniec posypać posiekanym koperkiem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *