Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z kurczakiem, kukurydza i fasolką

Składniki:

  • 1 kg filetów z kurczaka
  • puszka kukurydzy
  • puszka fasoli czerwonej
  • 3 ogórki kiszone
  • 2 cebule
  • 150 g kapusty pekińskiej
  • ketchup
  • majonez
  • przyprawa do grosa
  • 2 ząbki czosnku
  • 4 łyżki jogurtu naturalnego
  • kwasek cytrynowy

    Sposób wykonania:

    Mięso pokroić w kostkę i oprószyć przyprawami, odstawić na 15 minut.
    Po tym czasie obsmażyć na rozgrzanym tłuszczu i przełożyć do miski.
    Dodać posiekaną cebulę, odsączoną zalewy kukurydze oraz fasolkę.
    Całość wymieszać i dodać jeszcze ketchup, majonez oraz jogurt.
    Doprawić do smaku posiekanym czosnkiem, solą oraz kwaskiem cytrynowym.
    Na sam konie posypać jeszcze poszatkowaną kapustą.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *