Składniki:
- 1 filet z kurczaka
- 1 łyżka wegetty
- ½ łyżeczki kolorowego pieprzu
- zioła prowansalskie, tymianek
- olej
- 5 plasterków wędliny drobiowej
- 4 łyżki kaszy kuskus
- 5 łyżek kukurydzy konserwowej
- 4 plastry ananasa puszki
- 2 łyżki posiekanego koperku
- sól, pieprz do smaku
Sposób przyrządzenia:
Filet z kurczaka umyć, osączyć na papierowym ręczniku, natrzeć wegettą, świeżo zmielonym kolorowym pieprzem, ziołami prowansalskim i posypać tymiankiem. Na patelni rozgrzać olej i smażyć mięso na złocisty kolor z obu stron. Pokroić w drobniutką kosteczkę. Kaszę kuskus zalać gorącą wodą, odstawić ,aż spęcznieje. Kukurydzę i plastry ananasa osączyć. Wędlinę, filet i ananas pokroić w kostkę. Wszystkie składniki wymieszać, połączyć z kaszą, doprawić solą i pieprzem do smaku i posypać zielonym koperkiem. Przełożyć do szklanej misy, wstawić do lodówki, schłodzić.