Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z karczochów i jajek przepiórczych

Składniki:

  • 400 g karczochów
  • 20 jajek przepiórczych
  • 20 małych marynowanych pieczarek
  • 1 puszka anchois
  • 1 łyżka kaparów
  • 1 łyżka drobno pokrojonego szczypiorku

    Sos :

  • 5 łyżek oliwy
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • sól
  • biały pieprz

Sposób wykonania:

  1. Odsączone z zalewy karczochy przekroić  na pół, ugotowane jajka oraz pieczarki pokroić w plasterki, anchois i kapary posiekać.
    Wszystkie  składniki wymieszać i posypac posiekanym szczypiorkiem.
    Następie oliwę wymieszać z musztardą i sokiem z cytryny.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i polać sałatkę.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *