Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z kapusty pekińskiej z groszkiem

Składniki:

  • ½ kapusty pekińskiej
  • 1 puszka zielonego groszku
  • szczypior z cebulki dymki
  • 2 ogórki kwaszone
  • 1 łyżka posiekanego koperku
  • 2 plastry żółtego sera
  • 3 łyżki majonezu
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:
Kapustę drobno poszatkować, odcinając głąb.
Dodać do niej groszek odcedzony z zalewy, ogórek pokrojony w kostkę oraz posiekany koperek i szczypior.
Następnie dodać jeszcze majonez i całość dokładnie wymieszać.
Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Wierzch udekorować kawałkami żółtego sera.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *