Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z kapusty pekińskiej, fasoli i pomidorów

Składniki:

  • pół dużej kapusty
  • puszka ciemnej fasoli
  • 3 pomidory
  • słoiczek kukurydzy z groszkiem
  • ogórek zielony
  • 5-6 kawałków papryki konserwowej
  • mały por
  • zielenina

     Sos:

  • mały słoiczek majonezu
  • 2 łyżeczki octu winnego
  • kilka kropli przyprawy do zup
  • łyżeczka cukru
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Kapustę opłukać i pokroić w paski. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i podzielić na cząstki. Umyty ogórek pokroić na ćwierć plasterki, a bardzo starannie opłukany por – na cieniutkie pół plasterki. Warzywa konserwowe osączyć z zalewy. Ułożyć wszystko warstwami w szklanej salaterce. Przyrządzić sos z podanych składników, polać nim sałatkę i posypać posiekaną zieleniną.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *