Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z kalafiora, jabłka i orzechów

Składniki:

  • 1 średni kalafior
  • 1 duże winne jabłko
  • kilka włoskich orzechów

    sos:

  • 1 żółtko surowe
  • 1 żółtko gotowane
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 3/4 szkl. oleju
  • sok z 1/2 cytryny
  • płaska łyżeczka cukru pudru

Sposób wykonania:

  1. Kalafiora podzielić na różyczki, które ugotować w osolonej wodzie.
    Jabłka pokroić w kostkę a orzechy posiekać.
    Wszystkie składniki wymieszać ze sobą.
    Następnie żółtka utrzeć ze sobą, dodając sól, olej, sok z cytryny oraz cukier puder.
    Powstałym sosem polać sałatkę i delikatnie przemieszać.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *