Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z jaj i szynki

Składniki:

  • 8 jaj
  • 15 dag gotowanej szynki
  • pęczek rzodkiewek
  • 2 łyżki rzeżuchy
  • kubeczek jogurtu
  • 2 łyżki majonezu
  • łyżeczka musztardy
  • szczypta ostrej papryki
  • sok z jednej cytryny
  • sól

Sposób wykonania:

  1. Ugotowane jajka obrać i pokroić na cząstki.
    Następnie szynkę pokroić w paski, rzodkiewki na plasterki a rzeżuchę posiekać.
    Wszystkie składniki wymieszać ze sobą.
    Następnie jogurt wymieszać z majonezem i musztardą.
    Doprawić jeszcze do smaku sokiem z cytryny, starą papryką i solą.
    Powstałym sosem polać sałatkę i jeszcze raz przemieszać.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *