Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z jabłkami i fasolą

Składniki:

  • 4 pory/ białe części /
  • 1 marchewka
  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 łyżeczka tymianku
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka octu balsamicznego
  • sól, pieprz do smaku


    Sposób przyrządzenia:

    Marchewkę i jabłka umyć, obrać i i pokroić w słupki. Pory umyć, osączyć i pokroić w pół talarki. Fasolę osączyć na sicie. Składniki wymieszać. Do oliwy dodać sól, cukier, ocet, tymianek, pieprz i szczyptę cynamonu do smaku, dokładnie wymieszać z warzywami. Odstawić do lodówki do schłodzenia.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *