Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z groszkiem i ryżem

Składniki:

  • 1 szklanka ugotowanego na sypko ryżu
  • 1 puszka groszku konserwowego
  • 15 dkg żółtego sera Gouda
  • 1 szklanka orzechów włoskich
  • 3 czerwone papryki
  • 15 dkg szynki drobiowej
  • 1 szklanka majonezu
  • sól, pieprz do smaku

    Sposób przyrządzenia:
    Ugotowany na sypko ryż wsypać do salaterki, część orzechów pokroić na kawałki, a część posiekać. Paprykę umyć, osączyć, usunąć gniazda nasienne. Ser, wędlinę i paprykę pokroić w kosteczkę, dodać osączony groszek i posiekane orzechy. Doprawić do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszać. Całość połączyć z majonezem i posypać pozostałymi orzechami, schłodzić.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *