Sałatka:
- 1 duża główka sałaty rzymskiej pokrojona w paseczki
- 10 dkg bekonu, usmażony i pokrojony drobno
- 2 dojrzałe avocado obrane pokrojone w plastry
- 2 pomidory, pokrojone w kostkę
- 4 ugotowane na twardo jajka, obrane i pokrojone w kostkę
- 2 szklanki pokrojonego w kostkę gotowanego mięsa indyka lub kurczaka
Dresing:
- 1 szklanka dobrej maślanki
- ¼ szklanki śmietany
- ¼ szklanki pokrojonej w kostkę czerwonej cebuli
- ¼ szklanki rozkruszonego sera pleśniowego
- 1 łyżka soku z limonki
- ¼ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki chili w proszku
Sposób przyrządzenia:
Wszystkie składniki dresingu zmiksować, odstawić na minimum 1 godzinę aby się zmacerował. Składniki sałatki wymieszać, odstawić do lodówki aby lekko się schłodziła. Przed podaniem polać przygotowanym dresingiem.