Składniki:
- 3 pomidory
- 3 cebule
- mrożone brokuły
- 5 jajek
- ser feta ( w zielonym opakowaniu )
- szczypiorek
- 20-30 dag szynki
- pół słoika korniszonów
Dressing czosnkowy:
- łyżeczka chrzanu
- łyżka śmietany
Sposób przyrządzenia:
Dresing mieszamy ze śmietaną i odrobiną chrzanu. Cebule kroimy w piórka, pomidory, ogórki, szynkę, jajka i fetę w kostkę. Siekamy szczypiorek, brokuły gotujemy krótko w lekko osolonej wodzie, osączamy i studzimy. W przezroczystym naczyniu układamy warstwami : cebulę, pomidory, ok 1/3 sosu, ogórki, szynkę, jajka, brokuły, 1/3 sosu, ser feta i polewamy sosem. Wierzch posypujemy obficie szczypiorkiem.
Przepisy nadesłane na konkurs "Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta" Marta Bury