Składniki:
- 1 puszka fasolki konserwowej
- 1 puszka kukurydzy
- ½ puszki pomidorów bez skórki
- 3-4 ząbki czosnku
- 3 gałązki natki pietruszki
- 3 gałązki natki koperku
- 2 łyżki octu winnego
- ½ łyżeczki cukru4 łyżki oliwy z oliwek
- 2 czerwone papryki
- 1 duża cebula
- sól, pieprz do smaku
Sposób przyrządzenia:
Zmiksować, pomidory, obrany czosnek, pietruszkę, koperek, cukier i oliwę. Obrać cebulę, pokroić w plastry i przypiec na grillowej patelni. Paprykę umyć, osączyć, przekroić na pół, usunąć gniazda nasienne, włożyć do gorącego piekarnika i opiekać, aż skórka zrobi się brązowa. Ostudzić, pokroić na kawałki, wymieszać z cebulą i osączoną fasolką i kukurydzą, przyprawić do smaku solą i pieprzem, zalać przygotowanym wcześniej sosem.