Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z fasolki szparagowej Ady

Składniki:

  • 30 dag fasolki szparagowej
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 4 łyżki oliwy
  • 1 łyżka octu winnego
  • 1 łyżka łagodnej musztardy
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Fasolkę przekroić na mniejsze kawałki, które ugotować w osolonym wrzątku.
    W między czasie cebule i czosnek posiekać.
    Natomiast oliwę wymieszać z octem, musztardą.
    Wszystkie składniki wymieszać ze sobą.
    Doprawić do smaku sola oraz pieprzem i posypać posiekaną natką pietruszki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *