Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z czerwonej kapusty, boczku i sera feta

Składniki:

  • ½ posiekanej małej czerwonej kapusty
  • 6 plastrów boczku
  • 2 dkg masła
  • sok z 1 cytryny
  • 20 dkg pokruszonego sera feta
  • ¼ wyprażonych pestek dyni
  • sól, pieprz


Sposób przyrządzenia:
Plastry boczku obrumienić na patelni, odłożyć na talerz. Dodać na patelnię masło, podgrzać, dodać kapustę i smażyć intensywnie mieszając aż zacznie mięknąć. Dodać sok z cytryny, wymieszać. Wyłożyć kapustę na półmisek, posypać pokruszonym serem feta, pestkami dyni, solą i pieprzem, delikatnie wymieszać. Całość udekorować rumianymi plastrami boczku.

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *