Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z czerwonej kapusty*

Składniki:

  • 500g czerwonej kapusty
  • 2 jabłka
  • 1 cebula
  • 1cytryna
  • kilka gałązek pietruszki
  • 1-2 łyżki oliwy
  • sól,cukier

Sposób przyrządzenia:
Kapustę oczyścić,cienko poszatkować sparzyć.Skropić sokiem z 1\2 cytryny.Cebulę obrać,posiekać.Jabłka obrać zetrzeć na tartce o grubych oczkach.Kapustę wymieszać z jabłkami i cebulą. Natkę pietruszki opłukać i rozdrobnić. Sałatkę przyprawić do smaku sokiem z cytryny,oliwą solą oraz cukrem. Przed podaniem uderekować natką pietruszki.
Przepis nadesłany na III edycją konkursu. Autor: Myszka

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *