Składniki: 500g czerwonej kapusty 2 jabłka 1 cebula 1cytryna kilka gałązek pietruszki 1-2 łyżki oliwy sól,cukier Sposób przyrządzenia: Kapustę oczyścić,cienko poszatkować sparzyć.Skropić sokiem z 1\2 cytryny.Cebulę obrać,posiekać.Jabłka obrać zetrzeć na tartce o grubych oczkach.Kapustę wymieszać z jabłkami i cebulą. Natkę pietruszki opłukać i rozdrobnić. Sałatkę przyprawić do smaku sokiem z cytryny,oliwą solą oraz cukrem. Przed…
Tag: z czerwonej kapusty
Dodatki
Czerwona kapusta po flamandzku.
by Vjesja • • 0 Comments
Skład: 1 mała czerwona kapusta 2 ziemniaki 2 cebule 2 plastry chudego boczku 1 łyżeczka octu sól, pieprz 50g masła 2 łyżeczki cukru-pudru Sposób przyrządzenia: Kapustę drobno pokroić i krotko , ok.3 min gotować. Cebulę i boczek pokroić, usmażyć na maśle, dodać do kapusty. Dodać sól, pieprz, cukier-puder i ocet, 1/2 szklanki cieplej wody. Gotować…