Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z czerwoną fasolką

Składniki:

  • 2 puszki czerwonej fasoli
  • 1 puszka kukurydzy
  • 1 por
  • 1 cebula
  • 40 dag wędliny drobiowej (np. krakowska)
  • majonez
  • sól
  • pieprz ziołowy i prawdziwy


Sposób przyrządzenia:

Fasolę i kukurydzę odsączyć na sitku, wrzucić do dużej salaterki. Pora i cebulę drobno posiekać i dodać do miski. Wędlinę pokroić w kostkę i połączyć z warzywami. Dodać około 2 łyżki majonezu, przyprawy i wymieszać.
Przepis nadesłany na konkurs  Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta Paulina Maciak

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *