Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z brzoskwiniami i kapustą pekińską

Składniki:

    • 1 średnia kapusta pekińska
    • 4 duże dojrzałe brzoskwinie
    • ½ szklanki oliwek
    • 8 plasterków wędzonki
    • 2 łyżki pestek dyni
    • 1 łyżka soku z cytryny
    • 3 łyżki oliwy z oliwek
    • sól, cukier do smaku


    Sposób przyrządzenia:

    Kapustę oczyścić i poszatkować, brzoskwinie obrać, usunąć pestkę i pokroić każdą na ósemki. Wędzonek pokroić na cienkie plasterki. Kapustę przełożyć do szklanej salaterki, wymieszać z oliwkami i wędzonką, dodać brzoskwinie. Całość posypać pestkami dyni. Wymieszać oliwę z oliwek, cukier i sól, polać sałatkę.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *