Składniki:
- 500 g brokułów
- 2 pomidory
- 2 jajka ugotowane na twardo
- 1 cebula
- 1 czerwona papryka
- 1 żółta papryka
- 3 łyżki oleju słonecznikowego
- 1 małe opakowanie naturalnego jogurtu
- 2 ząbki czosnku
- sól
- pieprz
- cukier
Sposób wykonania:
- Oczyszczone brokuły zalać lekko osłodzonym wrzątkiem i gotować ok. 10 min. po czym odcedzić i pokroić na kawałki.
W między czasie jajka obrać i razem z pomidorami pokroić w ćwiartki a paprykę pokroić w cienkie paseczki.
Wszystkie pokrojone składniki wymieszać ze sobą.
Następnie jogurt wymieszać razem z olejem, drobno posiekanym czosnkiem oraz solą i pieprzem po czym polać sałatkę.Przepis został nadesłany na "Konkurs z Kolażem" przez Ewa K