Składniki:
- 2 bakłażany
- Sól
- 2 cukinie
- 2 czerwone papryki
- 10 dkg drobnych pieczarek
- oliwa
- 1 łyżka soku z cytryny
- 75dkg polędwicy
- 3 łyżki pociętej świeżej bazyli
Sposób przyrządzenia:
Bakłażany pokroić jak frytki, posolić, odstawić ma 15 min, potem omyć i osuszyć. Cukinie pokroić w skośne plastry, paprykę w paski, pieczarki na pół, cebulę w plastry. Zmieszać w misce warzywa z oliwa i sokiem z cytryny. Przykryć i ostawić na 30 min.
Mięso smażyć na grillu po 5 min z każdej strony. Po wystygnięciu pokroić na cieniutkie plastry. Warzywa wyjąć z marynaty i usmażyć 5 min na grillu. Nakładać na talerze.
Ozdobić bazylią.