Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z avocado i marynowanych pieczarek

Składniki:

  • 10 dkg marynowanych pieczarek
  • 2 avocado
  • 4 gotowane na twardo jajka
  • 2 pomidory
  • 5 dkg cebuli zielonej
  • 4 łyżki oliwy
  • 1 łyżka octu winnego
  • 1 łyżka musztardy
  • zielenina
  • sól, pieprz


Sposób przyrządzenia:
Oliwę, ocet i musztardę wymieszać, przyprawić. Pomidory umyć, pokroić w cienki plastry, rozłożyć na półmisku. Avocado obrać, usunąć pestkę. Połówki pokroić wzdłużnie na plastry, układać dachówkowo na pomiotach, natychmiast skropić sosem lub sokiem z cytryny aby nie czerniały. Pieczarki pokroić w plastry i układać na warstwie avocado wymieszane z pociętymi piórkami zielonej cebuli. Całość zakańczamy układając ćwiartki jaj.  Całość polać sosem i udekorować wg upodobań.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *