Składniki:
- 10 dkg marynowanych pieczarek
- 2 avocado
- 4 gotowane na twardo jajka
- 2 pomidory
- 5 dkg cebuli zielonej
- 4 łyżki oliwy
- 1 łyżka octu winnego
- 1 łyżka musztardy
- zielenina
- sól, pieprz
Sposób przyrządzenia:
Oliwę, ocet i musztardę wymieszać, przyprawić. Pomidory umyć, pokroić w cienki plastry, rozłożyć na półmisku. Avocado obrać, usunąć pestkę. Połówki pokroić wzdłużnie na plastry, układać dachówkowo na pomiotach, natychmiast skropić sosem lub sokiem z cytryny aby nie czerniały. Pieczarki pokroić w plastry i układać na warstwie avocado wymieszane z pociętymi piórkami zielonej cebuli. Całość zakańczamy układając ćwiartki jaj. Całość polać sosem i udekorować wg upodobań.