Składniki:
- 2 małe ogórki
- 2 pomidory
- 4 duże rzodkiewki
- sałata
- szczypiorek
- śmietanka 12%
- sól
- pieprz do smaku
Sposób wykonania:
- Wszystkie warzywa umyć dokładnie pod bieżącą wodą. Pomidory pokroić w ćwiartki i wrzucić do miski. Ogórki obrać ze skórki, pokroić w cienkie plasterki i wrzucić do miski. Rzodkiewkę pokroić w plasterki i połączyć z ogórkami i pomidorami. Sałatę podrzeć w drobne kawałki (nie kroić nożem, bo wtedy traci wartość odżywczą!). Dodać pokrojony na drobno szczypiorek. Wszystkie składniki wymieszać. Dodać 4 łyżki śmietanki i połączyć z warzywami. Dodać pieprz i sól do smaku. Można podawać jako sałatkę do chleba lub do obiadu. Wykonana z własnych warzyw smakuje najlepiej 🙂
Przepis nadesłany na konkurs Godin przez m258